KAKASIH ATI..

“Tuh diditu..!”

jung kuring ka kidul nuturkeun panunjuk.

 

ceuk urang kidul, “Tah diwetan nu benerna mah..!”.

bral kuring miang ka wetan.

 

nepi ka wetan, “euweuh didieu..,tuh dikaler…!” ceuk ti wetan.

gidig kuring ka kalerkeun.

 

“di kulon atuh eta mah…!” ceuk urang kaler.

leos kuring ka kulon.

 

dikulon bet kosong, taya nanaon..

nafsu ngagugudug.. amarah ngarerab bayah.

asa dicoo jeung dibobodo..

mesat pusaka jampe pamake, singkil ngaburak-barik.

kulon dibulang bentor.

kaler digulang gaper.

kidul diawut-awut.

wetan diacak-acak.

 

awak lungse bakat ku cape, raga teu nangan.

les kuring kapiuhan, teu eling dibumi alam.

samar-samar aya nu ngaharewos semu haroshos.

“tong nuduh kanu jauh, ulah neang kanu anggang..”

gebeg kuring ngorejat, nyaring pangacian kumpul lelembutan.

 

nyeh kuring seuri, bungah suka ati.

geuning kakasih ati, teu tebih ti diri abdi…

 

cag…..

 

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: